In onze kookworkshop Italiaanse streekgerechten bereiden we graag de gerechten die de Italianen thuis ook eten. De Italiaanse keuken is erg populair in Nederland, maar dé Italiaanse keuken bestaat eigenlijk helemaal niet. Er zijn wel veel streekgebonden gerechten. De noordelijke Italiaanse keuken kent veel invloed van de Oostenrijkse en Hongaarse keukens, terwijl de Siciliaanse keuken veel meer Arabische invloeden heeft. De gemiddelde Nederlander verwijst graag naar pizza, pasta en risotto. De keuken is echter veel meer dan deze gerechten.
Wat maken we zoal tijdens de kookworkshop Italiaanse streekgerechten
We beginnen met vooraf met ‘arrancini di riso’, of wel gevulde risotto balletjes uit Sicilie met gevulde inktvis ernaast.

Dan gaan we een tussengerecht maken gebaseerd op de typisch Toscanse tuinbonensoep, we maken dit gerechtje met rode poon of zeeduivel, tuinbonen en pancetta.
Als hoofdgerecht maken we kalfskoteletten met kippenleversaus of bijvoorbeeld een ossobuco met gremolata. Als begeleiding maken we een lekkere salade met gegrilde groenten uit het seizoen.
Als dessert maken we een heerlijke ricottotaart, tiramisu of semi fredo.
Deze kookworkshop Italiaanse streekgerechten is geschikt voor beginners en voor ervaren koks.
Kosten en tijdsduur
Deze workshop met diner duurt ongeveer 4 uur.
- 10-14 personen 75,- euro per persoon inclusief consumpties.
- 6-9 personen 80,- euro per persoon inclusief consumpties.
Boeken, reserveren of meer informatie, klik hier