Deze hartige taart met broccoli en kippendij maken we met kant en klaar vers bladerdeeg van Tante Fanny, ondermeer te verkrijgen bij Jumbo.
Je kunt natuurlijk ook zelf het bladerdeeg voor deze hartige taart maken, maar dan ben je wel even bezig. Wil je dat toch proberen, check dan bijvoorbeeld: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-bladerdeeg/ of https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/extra/artikelen/zelf-bladerdeeg-maken-doe-je-zo/
We vullen de hartige taart met broccoli en kippendij. Op de bodem strooien we gemalen walnoten, die nemen namelijk het vocht mooi op, zodat je bodem krokant blijft.
Ingrediënten:
- Tante Fanny vers bladerdeeg (270 gram)
- 1 stronk broccoli
- 2 stronken prei
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 6 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 300 gram kippendijen
- 1 theelepel kerrie poeder
- zeezout en versgemalen peper
- 100 gram walnoten
- 150 gram gemalen oude kaas
- scheutje arachideolie
- theelepel roomboter
Bereidingswijze hartige taart met broccoli en kippendij:
Verwarm je oven voor deze hartige taart voor op 180 °C en plaats een ovenrooster net iets onder het midden van je oven. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de prei in dunne ringen. Pel de sjalotten en hak fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Verhit de arachideolie in een wok en bak daar de sjalotjes en knoflook enkele minuten in, totdat de sjalotten glazig zijn. Snijd intussen de kippendijen in kleine blokjes en kruid ze met zout en peper naar smaak en het kerriepoeder. Doe de blokjes kippendij bij de uien en knoflook in de wok en schep goed om. Bak de kippendij blokjes op een hoog vuur totdat de buitenzijde goudgeel wordt. Zet het vuur laag en voeg vervolgens de prei toe. Schep alles goed om.
Breng intussen ook een pan met water aan de kook. Voeg – als het water kookt – de broccoli toe en kook deze in 3-4 minuten beetgaar. Schep de broccoli in een zeef en spoel deze af met koud water. Laat het vervolgens goed uitlekken en voeg toe aan de wok. Schep alles goed om en zet het vuur onder de wok uit.
Maal de walnoten fijn maar houd er wel 10 apart (die komen namelijk bovenop de hartige taart met broccoli en kippendij). Mix de eieren met crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Smeer een springvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede in met de boter en bekleed de springvorm vervolgens met het kant en klare bladerdeeg en snijd het overhangende deeg af. Strooi de gemalen walnoten over de bodem. Verdeel het mengsel uit de wok in de vorm en schenk het ei/ crème fraîche mix over de vulling en bestrooi daarna alles met de gemalen oude kaas en verdeel de walnoten daarover. Bak de hartige taart in zo’n 45 minuten gaar in de oven.
Serveer de hartige taart met broccoli en kippendij met een frisse groene salade. Eet smakelijk!
Op zoek naar meer recepten? Check: https://koksland.nl/category/recepten/