Home Amuse Gazpacho met watermeloen, basilicum en bleekselderij

Gazpacho met watermeloen, basilicum en bleekselderij

door Christa Dreef

Dit heerlijke recept is geïnspireerd op de gazpacho van Ottolenghi. De watermeloen geeft extra frisheid en een klein zoetje aan de soep. De bleekselderij en basilicum geven de soep een extra bite. Lekker verfrissend op een warme zomeravond en super eenvoudig om te maken.

Ingrediënten:

2 kilo trostomaten
500 gram vruchtvlees van een goed rijpe watermeloen
4 tenen knoflook
1 rode ui
4 stengels bleekselderij (zonder blad)
5 takjes basilicum
1 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd de ingrediënten in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en laat de machine een paar minuten draaien tot alles goed fijn gemalen is. Zet de gazpacho vervolgens een paar uur koel weg zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Schep de koude soep in glaasjes en serveer eventueel met wat verse Hollandse garnalen.

Indien je een gladde gazpacho wilt hebben moet je de soep voor het serveren door een heel fijne zeef gieten.

 

 

Bekijk ook eens deze workshops