Frisse kwarktaart. Dit recept is de tweede van een reeks die Iris en Maik met een leuke video maken. Dit recept hebben Iris en Maik weer gemaakt in de keuken van koksland.nl. Hieronder kan je ook het filmpje zien. Het is een lekkere frisse kwarktaart met de smaak van citroen en mango.
Iris & Maik maken deze video’s ter ondersteuning van hun recepten. In hun ogen wordt alles daardoor nog toegankelijker en is het voor jullie makkelijker om mee te koken en van je eigen tafel thuis ook een feestje te maken!
We hopen dan ook dat iedereen mee gaat koken en het resultaat uiteraard met ons deelt op de sociale media.
De bodem van de frisse kwarktaart
- 100 g kokosolie
- 150 g kokosmeel
- 40 g honing
- 2 eieren
- een snufje zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten voor de taartbodem tot een korrelig mengsel. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Druk goed aan met de hand. Bak de taartbodem 10 minuten op 200 °C.
Voor de kwark laag:
- 500 gram kwark
- Sap van 2 citroenen
- 2 mango’s
- 20ml Soof siroop
De kwark:
- • leg 6 gelatine blaadjes in koud water, zodat ze week worden
- • warm het citroensap, met Soof siroop en een 1/2 heel fijn gesneden mango. op in een pannetje tot het kookt en zacht wordt
- •voeg 2 eetlepels honing toe en roer nog even door
- •los de gelatine blaadjes op in de warme fruitmassa
- •roer 500 gram magere Franse kwark door het fruitmengsel
- •snijd de andere mango in blokjes van een 1/2 cm bij een 1/2 cm en roer door de kwark
- •verdeel het kwarkmengsel over de bodem en laat voor tenminste 4 uren opstijven
- Let op! Verdeel het kwarkmengsel pas over de bodem als de bodem goed is afgekoeld
De toplaag:
• warm in een pannetje 40ml Soof siroop op samen met het citroen rasp van twee citroenen en voeg een scheutje water toe• laat 2 gelatine blaadjes oplossen in het mengsel • haal ondertussen met een meloenbolletjeslepel (parissiene boor) bolletjes uit de laatste 1/2 mango. • verdeel de siroop over de kwark laag en versier met de mango bolletjes • laat nog eens 2 uur opstijven in de koelkast