De ultieme zoete aardappel patatjes, kan je bereiden op verschillende manieren: gefrituurd, gebakken in de oven, of bereid in de airfryer.
Hieronder vind je een recept voor de ultieme zoete aardappel patatjes, bereid op drie verschillende manieren: gefrituurd, gebakken in de oven, en bereid in de airfryer.
Ingrediënten:
2 grote zoete aardappelen
2 eetlepels olijfolie (voor oven en airfryer)
Zout en peper naar smaak
Optioneel: paprikapoeder, knoflookpoeder, of cayennepeper voor extra smaak
Gefrituurde Zoete Aardappel Patatjes
Bereidingstijden:
Voorbereiding: 10 minuten
Frituren: 5-6 minuten
Bereidingswijze
Voorbereiden: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in patatjes van ongeveer 1 cm dik.
Frituren: Verwarm de frituurolie tot 180°C. Frituur de zoete aardappel patatjes in kleine porties tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 5-6 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren: Bestrooi de patatjes met zout en eventueel met andere kruiden naar smaak en serveer ze direct.
Ovengebakken Zoete Aardappel Patatjes:
Bereidingstijden:
Voorbereiding: 10 minuten
Bakken: 25-30 minuten
Bereidingswijze:
Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 220°C.
Voorbereiden: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in patatjes van ongeveer 1 cm dik. Meng ze in een kom met olijfolie, zout en optioneel andere kruiden.
Bakken: Verspreid de patatjes op een bakplaat met bakpapier in een enkele laag. Bak ze 25-30 minuten in de oven, draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Serveren: Haal ze uit de oven en serveer direct.
Airfryer Zoete Aardappel Patatjes
Bereidingstijden:
Voorbereiding: 10 minuten
Koken: 15-20 minuten
Bereidingswijze:
Voorbereiden: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in patatjes van ongeveer 1 cm dik. Meng ze in een kom met olijfolie, zout en optioneel andere kruiden als chili- of paprika poeder .
Koken: Doe de patatjes in de airfryer mand en bak ze op 200°C voor ongeveer 15-20 minuten, schud ze halverwege de kooktijd.
Serveren: Haal de patatjes uit de airfryer en serveer direct.
Voor alle methoden geldt dat je de zoete aardappel patatjes het best direct na bereiding kunt serveren, zodat ze hun krokante textuur behouden. Lekker met zelfgemaakte mayonaise of ketchup die je ook op onze website kan vinden.