Home Azie Curry kip broccoli
Curry kip broccoli

Curry kip broccoli. Dit recept combineert de rijke smaken van curry met de frisheid van broccoli en de hartigheid van kip, waardoor het een makkelijk hoofdgerecht is en binnen 45 minuten op je tafel staat.

Ingrediënten Curry kip broccoli voor 4 personen


Voor de noedels:
400 gram spaghetti of udon noedels
400 gram kipfilet, in blokjes
300 gram broccoli, in roosjes
2 eetlepels plantaardige olie
Zout en peper naar smaak

Voor de currysaus:
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
2 eetlepels currypoeder
1 theelepel kurkumapoeder
400 ml kokosmelk
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel bruine suiker
Zout naar smaak
Verse koriander of lente-ui, voor garnering

Bereidingstijden
Voorbereiding: 15 minuten
Koken: 30 minuten
Totaal: 45 minuten

Bereidingswijze Curry kip broccoli


Kip en broccoli bereiden:
Kruid de kipblokjes met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan of wok en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet apart.
Blancheer de broccoli in kokend water gedurende 3 minuten, giet af en zet apart.

Currysaus maken:
Gebruik dezelfde pan, voeg de resterende olie toe en bak de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.
Voeg currypoeder en kurkumapoeder toe en bak kort mee om de aroma’s vrij te laten komen.
Voeg kokosmelk, sojasaus en bruine suiker toe. Laat de saus sudderen tot deze iets indikt. Breng op smaak met zout.

Noedels koken:
Kook de spaghetti of udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet af.

Samenvoegen:
Voeg de gekookte kip en broccoli toe aan de currysaus en meng goed.
Voeg de noedels toe aan de pan en meng alles voorzichtig, zodat de noedels goed bedekt zijn met de saus.

Serveren Curry kip broccoli:
Serveer de noedels op borden en garneer met verse koriander of lente-ui.

Tips

Curry kip broccoli is ook lekker met rijst en voor de kip zou je eventueel een vleesvervanger kunnen gebruiken.

Bekijk ook eens deze workshops