Dit Chinees stoofvlees recept is niet authentiek Chinees maar wel geïnspireerd op het Chinese Five Spices poeder. In het gerecht is namelijk onder andere kaneel, steranijs, peper, venkel en kruidnagel verwerkt. Als je deze maakt in de sous vide gaat je vlees boterzacht worden en trekken de smaken er goed in.
Ingrediënten:
- 1 kilo sukadevlees
- 300 ml runderbouillon
- 200 ml rode port
- 150 ml sojasaus
- 4 tenen knoflook
- 2 chili pepers
- 4 stuks steranijs
- 1 eetlepel komijnzaad gemalen
- 2 kaneelstokjes
- 8 cm verse gember
- 1 eetlepel venkelzaad
- 6 kruidnagels
Bereidingswijze Chinees stoofvlees in de sous vide:
Snijd de sukade in grove stukken. Plet de knoflook en snijd de gember in stukjes (schillen hoeft niet). Hak de chilipepers in vieren. Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote vacuumzak en seal deze. Doe de zak in je sous vide bak en gaar vervolgens 12 uur op 85 graden.
Knip de zak open en vang het vocht op. Zeef het vocht en kook dat vervolgens iets in. Doe het vlees in een mooie schaal en pluk het vlees wat uit elkaar. Begiet het vlees met het vocht en zet 5 minuten onder de gril.Serveer vervolgens direct uit.
Heerlijk met witte rijst en gesauteerde komkommer.