de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Bietensoepje

bietensoepje

bietensoepje

Dit bietensoepje is weer eens wat anders. Door het gebruik van baharat, dat zich kenmerkt door een kruidige warme smaak, wordt het zoetige en aardse karakter van de rode biet geaccentueerd. Al met al een zeer aangenaam bietensoepje met een prachtige hartige smaak. Dit recept is voldoende voor een voorgerechtje voor 4-6 personen.

Ingrediënten:

Bereidingswijze bietensoepje

Schil de bieten en rasp ze vervolgens met een grove rasp. Verhit een pan op het vuur en doe daarin de olijfolie. Pel de ui en hak in kleine blokjes. Fruit de ui 10 minuten aan op een laag vuur in de olijfolie tot ze zacht zijn en licht van kleur. Pel de knoflook en pers uit. Voeg de uitgeperste knoflook, baharat, gemalen korianderzaad en gemalen karwijzaad toe en gaar al roerend een minuutje mee. Er komt dan een heerlijke hartige geur vrij. Voeg vervolgens de geraspte rode biet toe en gaar nog 5 minuten op een laag vuur verder. Blus af met de groentebouillon en breng het geheel aan de kook. Schil de aardappel en snijd deze brunoise. Voeg als de bouillon en laat de bouillon vervolgens nog zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken. Snijd intussen de bleekselderij brunoise en voeg na 20 minuten koken toe. Kook het bietensoepje zachtjes door op een laag vuur, tot de bleekselderij ook beetgaar is (zo’n 10 minuten).

Breng de het bietensoepje tot slot op smaak met het citroensap, zout en peper. Hak de peterselie en bosui heel fijn en werk het bietensoepje daarmee af.

Op zoek naar andere recepten voor soep? Check dan: https://koksland.nl/category/recepten/soep/ of kijk eens op: https://recepten.tips/?s=soep

Mobiele versie afsluiten